Publikimet

Reconciliation Empowering Communities – REC dhe D&G Solution janë të lumtur të informojnë publikun se janë përkrahur nga Nisma e të Rinjve për të Drejtat e Njeriut (YIHR KS) në kuadër të programit të Kosovo Youth Dialogue të financuar nga USAID Kosovë, për të zbatuar projektin “Pas tregimit! Rinia si katalizatorë në pajtim”

Përmes këtij projekti, REC OJQ dhe D&G Solution do të promovojnë dhe mbështesin rolin e të rinjve në aktivitetet e ndërtimit të paqes duke kontribuar në jetesën e përbashkët të dinjitetshme dhe me dialog, përmes një rrjeti të rinjsh të trajnuar posaçërisht për të avancuar praninë dhe promovimin e vlerave të paqes dhe demokratizimit në zonat dhe komunitetet e prekura nga konflikti.

Konferenca "Gërmova 2020 - Deponia e mbeturinave që po shkakton probleme"

🗣 Diskutuam me të ftuarit :
z. Faruk Mujka – Nënkryetar i Komunës së Mitrovicës,
znj. Arjeta Miftari – Aktiviste/Ambientaliste,
z. Nexhmedin Hajredini – Përfaqësues i banorëve,
znj. Albana Berisha – Aktiviste e ndyshimeve klimatike dhe shoqërise,
z. Erzen Isufi – Kordinator i OJQ REC.

Takimi përmbyllës është mbajtur me 04 qershor 2020, në kuadër të projektit ♻️ “Deponitë e mbeturinave – problem mjedisor akut”, që implementohet nga REC OJQ me mbështetjen e Fondacionit KFOS.

⚠️ Numri i pjesëmarrësve ishte i kufizuar deri në 10 përsona në bazë të udhëzimeve të IKSHP-së, duke pas parasyshë gjendjen preventive të #Covid19.

🔴 🎥 Takimi u shfaq drejtëpërdrejt (livestreaming) në rrjetin social në REC – Reconciliation Empowering Communities

#deponitëembeturinave 

#mitrovica

Pikëpamjet e shprehura në këtë takimi nuk pasqyrojnë domosdoshmërisht pikëpamjet e Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur – #KFOS

Debati televiziv "Deponitë e mbeturinave - problem mjedisor akut!"

Të ftuar për diskutim:

z.Haxhi Salihu, përfaqësues i fshatit Koshtovë,

z.Xhelazim Baliu, përfaqësues i fshatit Koprivë,

z.Nexhmedin Hajredini, përfaqësues i lagjës Hajredini – Koshtovë,

z.Irfan Peci, Drejtoria për Mbrojtjen e Mjedisit, Komuna Mitrovicë,

znj.Arjeta Miftari, Aktiviste/Ambientaliste,

z.Erzen Isufi, REC OJQ.

Ky debat është realizuar në kuadër të projektit “Deponitë e mbeturinave – problem mjedisor akut”, që implementohet nga REC OJQ – Reconciliation Empowering Communities në përkrahje të Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS. #deponitëembeturinave #mitrovica

Deponia e mbeturinave në Gërmovë, këto 10 vitet e fundit po sjell shumë probleme!

A e dini se?

Deponia e mbeturinave në Gërmovë, këto 10 vitet e fundit po sjell shumë probleme për banorët dhe bizneset e fshatrave përreth, e posaqërisht për fshatin Koshtovë! Shumë ferma familjare si në blegtori (ferma të lopëve dhe dhive) kanë dështuar, shkaku i mungesës se kullosës së pastër dhe përhapja e mbetjeve plastike ka ndikuar në ngordhjen e bagëtive… Ka pasur vdekje enorme të bletëve, shkaku i ndotjes se ajrit dhe ujit. Kjo video është realizuar në kuadër të projektit “Deponitë e mbeturinave – problem mjedisor akut”, që implementohet nga REC OJQ – Reconciliation Empowering Communities në përkrahje të Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS.

Deponia për rajonin e Mitrovicës është e vendosur në malin e Gërmovës, në fshatin Koshtovë!

A e dini se?

Deponia për rajonin e Mitrovicës është e vendosur në malin e Gërmovës, në fshatin Koshtovë dhe madhësia e saj është 7 hektarë me kapacitet prej 2 milionë metrash kub. Mbeturinat që deponohen aty nuk ngjeshen, mungon trajtimi i kullimit të ujërave dhe nuk ka menaxhim të gazit. Kjo video është realizuar në kuadër të projektit “Deponitë e mbeturinave – problem mjedisor akut”, që implementohet nga REC OJQ – Reconciliation Empowering Communities në përkrahje të Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS.

Deponia e mbeturinave në Gërmovë, ndodhet 7 km larg nga qendra e qytetit të Mitrovicës!

A e dini se?

Deponia e mbeturinave (në Gërmovë) fshati Koshtovë, ndodhet 7 km larg nga qendra e qytetit të Mitrovicës, vetëm 500 metra larg nga vendbanimet e fshatit Koshtovë dhe Koprivë! Kjo video është realizuar në kuadër të projektit “Deponitë e mbeturinave – problem mjedisor akut”, që implementohet nga REC OJQ – Reconciliation Empowering Communities në përkrahje të Fondacionit të Kosovës për Shoqëri të Hapur – KFOS.